Dış Cephe Kaplamaları İle Yüksek Kalitede Mantolama Uygulaması

Dış cephe kaplamaları, bir evin veya konut binasının yalıtımında çok önemli bir rol oynar. Etkisi sayesinde evlerin içini yılın en soğuk aylarında düşük sıcaklıklardan, yaz aylarında ise sıcaktan korumak mümkündür. Isıyı korumaya yardımcı olan ve dolayısıyla her ay daha düşük ısıtma oranlarına katkıda bulunan bu ısı yalıtım levhaları enerji verimliliğinden yararlanır. Dış cephe kaplama levhası kullanmanın faydalarından bir diğeri de, özellikle araç trafiğine yakın alanlarda ilginç olan, sağladıkları akustik yalıtımdır.

Cepheler için Yalıtım Kaplama Çeşitleri

Isı yalıtım sistemleri uzun süredir kullanılmaktadır, ancak en geleneksel cephe kaplama malzemeleri yerini çok daha gelişmiş olan cephe sistemlerine bırakmaktadır. Böylece cepheler için mevcut binalara izolasyon yaparak mükemmel faydalar sunar.

EPS Polistiren (EPS): Evler için dış cephe mantolama olarak polistiren genişletilebilir (EPS). İlki, 0,029 ila 0,053 W/(mK) arasında değişebilen bir termal iletkenliğe sahiptir. Farklı kalınlıklarda kullanılır ve biraz nem çekme dezavantajı vardır. Genellikle ısı yalıtım levhası EPS yoğundur ve nem tutmaz, ayrıca daha yüksek mekanik dirence sahiptir. Termal iletkenlik değerleri 0,025 ile 0,040 W/(mK) arasında hareket eder.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
elektronik sigara istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı