Doğum Haritası Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Astroloji sahasında uzman olmamanız durumunda da şahsınıza ait tamamen detaylı analizler içeren astroloji haritanızı çıkarabilirsiniz. Haritanızı çıkarmak için doğum gününüze ait tarih verilerini ve doğduğunuz yeri formdan seçmeniz yeterlidir. Doğum haritamı göster butonunu tıkladığınız anda hemen haritanızı görebilirsiniz.

Gök günlükleri (ephemeris) belli tarihlere göre Güneş ve diğer gezegenlerin yerleşimlerini tespit etmeye yarayan teknik bilgilerden oluşur. Bu çizelgelere bakarak, konumları görebilirsiniz görebilirsiniz fakat, gerek harita oluşturma ve gerekse elde ettiğiniz verileri okuma ve yorumlama bölümünde çaresizlik yaşayabilirsiniz. Harita işaretlerinin okunması yalnızca astrolojik donanımlara sahip kişilerce yapılabilen oldukça zor bir iştir. Böyle bir hizmet için bir astroloji uzmanından profesyonel hizmet alabilir ya da internet sitemizin doğum haritası tespit etme sisteminden faydalanabilirsiniz.

Yıldız haritası çıkarılması için ihtiyaç duyulan verilerin doğruluğu son derece önemlidir ki, özellikle burç değişim günlerinde bazen birkaç dakikalık farklılığın bile tüm ev ve burç konumlarını yanlış çıkaracağını bilmek gerekir. Doğum haritalarının en iyi biçimde oluşturulması ve anlamlarının izah edilebilmesi için, kişinin doğduğu anın net olarak bilinmesi şarttır. astroasis.com sitemizde ücretsiz olarak kullanıma sunduğumuz doğum haritası programı da, doğum tarihi ve saati şeklinde giriş yapacağınız bu verilere göre kişiye özel doğum haritası sonucunu detayları ile birlikte vermektedir.

İnternette yayında olan birçok natal harita sitesi bulunmakta. Bu hizmetleri incelediğimizde, önemli bir kısmının yalnızca işaret ve sembollere yer verdiğini, ancak bunların hangi doğrultuda yorumlanacağını herkesin anlayacağı biçimde açıklamakta yeterli olmadığını görüyoruz. Oysa ki yeterince astroloji bilmeyenler detaylı ve kapsamlı doğum haritası sonuçlarına gereksinim duyarlar. Bu bilinçle bizler de astroasist.com olarak en anlaşılır, detaylı ve kapsamlı yorumları barındıran bir doğum haritası uygulaması yayında kalmaya devam ediyoruz.

Kısaca tarif edecek olursak ücretsiz natal (doğum) haritalar astroloji uzmanlarının bilgi ve deneyimlerinin teknoloji yardımıyla özel yazılımlara aktarılarak sunulan şeklidir.

Uzun yıllar evvel astrolojiyle ilgili olanların gök günlüklerine bakarak, binbir emekle çıkarmak zorunda kaldıkları doğum haritalarını, bu zamanda teknolojinin de yardımıyla dakikalar içerisinde çıkarmak ve tüm detaylarını görüntülemek mümkün hale geldi.

Gökyüzü haritalarının astrologların yorumuna açık tarafları olsa da, aslına bakarsanız astrolojinin belli kuralları içerisinde aynı şeyleri ifade eder. Bu nedenle yüzde yüz olmasa bile değişik astrologların verdiği bilgiler bir birleriyle örtüşür.

Doğum (Natal) haritası bir kişinin doğum saatinde bulunduğu yere ait astrolojik açıdan etki eden gezegenlerin dağılımlarını gösteren bir haritadır.

Astrolojik gök cisimlerinin pozisyonları her saniye değişse bile, kişisel doğum haritaları sabit bir ana ait uzayın bir fotoğrafı niteliğinde olduğu için değişmez.

Natal (doğum) harita hesaplaması yapmak pek çok teknik bilgi sayesinde mümkün olan, son derece karmaşık ve zor olan bir işlemdir. Bundan dolayı astrolog olmayanların kişisel doğum (natal) haritasını çıkarması, gereken astrolojik donanımlara sahip olunmadığı sürece imkan dahilinde değildir. Sevindirici haber şu ki, teknoloji çağında olduğumuz bu günlerde tüm bu karmaşık hesaplamaları kolaylıkla yapabilen bilgisayar destekli yazılımlar üretilmiştir. Biz de uygulamamızı kendi yıldız haritanızı en hızlı şekilde çıkarabilmeniz için tasarladık.

Yükselen Burç (1. Ev) Nedir? Nasıl Çıkarılır?

Bildiğiniz üzere, gün ışığından daha fazla faydalanmak için saatler belli tarihlerde ileri ve geri alınır. Son birkaç senedir ülkemizde bu uygulama kullanılmıyor olsa da, ASC (Ascendant) burcu bulunacak kişinin doğduğu zamanda böyle bir uygulamanın olup olmadığı netleştirilmeli ve tüm hesaplamalar bu ayrıntıya göre şekillendirilmelidir.

1. Eve yerleşen burcun ne manaya geldiği ve karaktere olan tesiri, hesaplama işleminden çıkan bilgilerle beraber verilmektedir. Yükselende yerleşen burcun önemi dış burçtan (Güneş burcu) bile fazladır desek yanlış olmaz. Çünkü yükselen burç hesaplandığında tüm yerleşimlerin ayrıntıları da ortaya çıkacak demektir. Astrolojik okumalarda tahminler mutlaka 1. Evden hareketle yapılır. Sadece bu bile 1. Evin ne denli önemli olduğunu ortaya koyan önemli bir göstergedir aslında. Doğduğunuz şehir ve doğum saatinize ilişkin bilgilerle mutlaka 1. Ev konumunuzu öğrenin. Bu, kendinizi daha iyi anlamanızı, insanlara nasıl bir imaj verdiğinizi hızlı bir şekilde bilmenizi sağlar.

Yükselenin hesaplanması için gök günlüğü çizelgelerinden faydalanılır. Bu tablolar sıradan insanlar için anlaşılması mümkün olmayan teknik tabir ve bilgiler içerir. Bu verilerden tam olarak faydalanmak için astroloji ilminde uzmanlık düzeyinde bilgi ve deneyim sahibi olmak gerekir. Yükselenin bulunmasında en güvenli ve garantili yöntemlerin başında bir astrologtan destek almak ve çeşitli yazılımlar kullanmak gelir. Tamamı ücretsiz astroloji uygulamamızı da bu konuda güvenerek kullanabilir, yükselen burcunuzu ASC (Ascendant) kesin bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Sitemizdeki hesaplama formu aracılığı ile hiç bir astroloji bilgisine sahip olmamanız halinde bile 1. Ev konumunuzu bulabilirsiniz. Yapmanız gereken şey çok kolay. Elbetteki doğum saatinizi doğru bir şekilde bilmeniz şartı ile. Yazılımımızdaki yükselen burç bulma formuna, doğduğunuz saati ve doğum şehrinizi girin, peşinden aktifleşen hesaplamayı göster butonunu tıklamanız yeterlidir.

Yeterli astrolojik bilgi vermeyen sitelerde yükselen burç bulma yöntemleri ile alakalı araştırma yaparken bir birine benzeyen basit tabloları görmüşsünüzdür. Yükselen burcun hesaplanması konusunda net bir netice ortaya koyan sanıldığı gibi basit bir yükselen burç hesaplama tablosu bulunmamaktadır aslında. Gördüğünüz herhangi bir cetvelde, doğum yeri bulunmuyor ve sadece hangi Güneş burcundan olduğunuz ve 2 saatlik arayla yükselen sıralaması yapılmışsa önemsemeyin. Çünkü en doğru yükselen burç bulma işlemlerinde coğrafi konum bilgisi, yerel saat dilimi ve haliyle mevsimsel saat uygulaması kesin öneme sahiptir.

Yükselen burç (1.Ev) dünyaya geldiğiniz anda coğrafi konumunuza göre, doğu tarafında yükselmekte olan burca izafe edilen isimdir. 12 evlik astrolojik sisteme göre tertiplenmiş olan doğum haritanızdaki ilk evinizdir. İnsanlar çoğunlukla kendilerini Güneşin ifade ettiği burca göre ifade etseler de, dışarıdan bakılınca başkaları tarafından daha farklı biçimde görünürler. Çünkü dış görünüş tam olarak yükselen burcumuzla alakalıdır.

Detaylı Güneş Burcu Yorumlu Açıklamalı Servis

Güneş, zodyaktaki en önemli yönetici olduğu gibi, natal haritalarda da en önemli güç olarak görülür. Güneş’in pozisyonu, öz kimliğinizle ve hayatınızı sürdürdüğünüz müddetçe kim olmak için evrimleştiğinizle ilişkili kabul edilir. Işığınızı çevrenizdeki kişilerle nasıl etkileşime aldığınızı ortaya çıkarmakla kalmaz ki aynı zamanda sahip olduğunuz değerlerin, amaçladığınız şeylerin ve içsel benlik duygunuzun ana yapısını oluşturur. Gençliğin ardından, Güneş burcunun etkisi artış gösterir çünkü, kim ve ne olduğunuz hususunda kendinizi daha iyi anlamış olursunuz. Güneş’in konumlandığı burcunuz temel kimliğinizi ve yaşamınızın olağan süreci boyunca sabit şekilde devam eden ana özelliklerinizi tanımlar. Bu bir anlamda dışarıya sızan gerçek ve içteki parçanızdır. Esasen bir güç kaynağı olan Güneş, Güneş Sistemi’nin ortasında bulunur ve buna paralel şekilde burçlardaki Güneş de benzeri olmayan kişisel karakter merkezinizi tanımlar. Kişisel özelliklerinizi daha iyi bilmek için websitemizdeki burç bulma programından faydalanabilirsiniz.

Ay Burcu Hesaplama Ay Burcu Nasıl Hesaplanır?

Tüm harita hesaplamalarında olduğu gibi, Ay burcunun tespiti için de doğum anına ait bilgilerin tam olarak bilinmesi gereklidir. Bu kısmın doğru olması büyük öneme sahiptir, çünkü yalnızca birkaç dakikalık fark çok farklı bir burcu gösterebilir, bu sebeple emin olmak adına mutlaka titiz olunması gerekir. Bu doğum saati bilgilerine sahip olduğunuzda, sitemizdeki gibi güvenilir bir hassas hesaplama programı gerekli sonucu almanıza imkan tanıyacaktır.

Ay’ın bir manada koruyucu bir şekilde Güneş’in çevresinde dolaşması ve Güneş ışıklarını bizlere iletmesi gibi, haritamızdaki Ay da ne tür yöntemlerle kendimizi koruduğumuzu, kendimizi nasıl güvende ve rahat tuttuğumuzu gösterir.

Şahsınızın ya da doğum bilgilerini bildiğiniz birinin iç dünyasını keşfetmek için, internet sitemizdeki Ay burcu hesaplama aracını kullanabilirsiniz. Şayet natal haritanızdaki Ay’ın hangi burçta olduğunu öğrenmek istiyorsanız coğrafi konum ve doğum saatinizi gerekli bölümlere girmeniz yeterli. Hemen ardından butona tıklayın. İşlem bu kadar. Şayet başka bir insana ait Ay burcu konumuna erişmek isterseniz o kişinin doğum tarihini, Ay’ın şimdiki konumunu bilmek istiyorsanız mevcut günün bilgilerini forma girmeniz gerekiyor. Bu işlemden sonra o tarihte Ay’ın mevcut konumunu ve o burçta hangi anlamlarda yorumlandığını okuyabilirsiniz.

Astroloji haritalarındaki Ay burcu insanların göremediği iç konuları ifade ettiğinden dolayı duygusal reaksiyonlarımızla ilgi pekçok hadise Ay’ın bulunduğu burçla tam anlamıyla ilişkilidir ki, zevkle yaptığımız şeyler ve alışkanlıklarımız dahi Ay burcumuzun etkisiyle ortaya çıkan konulardandır. Duygularımızı etkilemesi nedeniyle yaşamımızın tüm alanlarını tam anlamıyla etkisi altında bırakabilir ancak, her şeyden önemlisi sosyal ilişkileri etkilemesidir. Bir doğum haritasındaki Ay burcu bir anlamda sevgi anlamındaki beklentilerimizi, beslenme tipimizi ve duygusal rahatlama ihtiyaçlarımız da yönlendirir.

Duygularla alakalı hayli konuda etki sahibi olan Ay’ın doğum haritasındaki pozisyonu astroloji uzmanının çok önem verdikleri temel konulardandır. Natal haritada, Ay’ın konumlandığı burç, özellikle dış dünyaya duygusal manada nasıl reaksiyonlar verdiğimizi bildirir.

Ücretsiz Merkür Burcu Raporu Çıkarma Servisi

Astrolojik konumuna göre Merkür’den nasıl etkilendiğinizi anlamak için Merkür burcu sitemizi kullanıp gerekli tespitte bulunmalısınız. 12 burcun her birisinde yorumu değişen Merkür burcumuz, zeka düzeyimizi ve bu zekayı nasıl kullandığınızı gösterir. Burçlardaki Merkür’ümüz iletişim yöntemimiz üzerinde tesirli olduğundan, ve düşünce sistemimizi ifade ettiğinden dolayı, hayatımızın her yönünü etkisi altına alır. İlk tanıştığımız kişinin, esasen Güneş’inin konumlandığı burcuyla değil, Merkür burcu ile muhatap oluyoruz demektir. Merkür gezegeninin pozisyonu, kalıpları tanımlama, bilgiyi toplayıp yayma ve diğerleriyle etkileşimde bulunma şeklimizi temsil eder. Merkür yerleşimimiz düşünsel yaklaşımımızı, yazı yazman yöntemimizi ve çevremizle iletişim kurma kalitemizi yönetir.

Venüs Burcu Hesaplama Programı Ücretsiz Servis

Venüs’ün yerleşimi değerleri açıkladığından maddi ve manevi varlıklarımızla ilişkimiz üzerinde etkilidir. Astrolojik açıdan daha önemlisi, Venüs burcumuz sevgiye yaklaşımımızı, merhamet etme biçimimizi, nasıl bir aşık olduğumuzu ve daha fazlasını anlatır. İnsanlarla aranızdaki romantik uyumu bulmak için Güneş’e göre yorum yapmak en basit yöntemdir ancak, Venüs burcunuzu bilmek tam olarak aşkın kalbine inmenin en geçerli metodudur. Venüs burçlar kuşağında devrini sürdürürken, bir günde aşağı yukarı bir derecelik mesafe kat eder. Bu ilerleyişle her bir burçta neredeyse bir ay konakladığı manasına gelir. Ayrıca 18 aylık süre zarfında bir kez retroya girer ki, Venüs’ünüzün kesin konumunu belirlemenin en kestirme yöntemi doğum haritanızı okumak doğduğunuz anda hangi burçta olduğunu tespit etmek için bir Venüs burcu hesaplama programı kullanmaktır.

Burcun ve Mars Burcuna Göre Kişilik Kartın

Natal haritalardaki Mars’ın getirilerini öğrenmek, harekete geçme biçiminiz ve motivasyon kazanmak için neye gereksiniminiz olduğu hakkında fikir verir. Bu bilgiler, enerjinizi yükseltmenize ve yaşamınızı daha kolay hale getirmenize yardımcı olabilir. Mars burcunuzu kolayca bulmak için Mars burcu hesaplama sistemi kullanmak avantaj sağlar. Diğerlerine oranla Mars hareket hızı yüksek bir astrolojik cisimdir ve hangi tarihler arasında gerileme hareketi yaptığına göre 2-7 aylık süre zarfında bir burçta kalabilir. Astrolojik verilere göre Mars’ın tam bir turu ortalama 2 sene sürer. Bu 2 senelik döngüyü net olarak saptayabilir, an itibarı ile neler yaşadığınıza ve neler hissettiğinize göre hatırlatıcı işaretlemeler yaparsanız, iki yıl sonraki Mars döneminde nasıl hareket edeceğiniz ve enerji seviyenizi arttırmak hakkında ipuçları almış olursunuz.

Jüpiter Burcunuza Göre Nasıl Birisiniz? Ücretsiz Öğrenin

Jüpiter burcunuz, sizinle alakalı tahmin ettiğinizden daha fazla konu içerir, algısal genişliğinizi ve bilincinizi yükseltme yollarını gün yüzüne çıkarır. Genişlemeyi sembolize eden Jüpiter genelde diğer özelliklerinin yanı sıra yüksek miktarda ahlak ta getirir. Jüpiter burcunuzun konumunu anlamış olmanız, kendinize daha fazla şans davet etmenize de imkan sağlar. Jüpiter’in hangi burçta olduğunu takip etmenin değişik yolları bulunmaktadır. Online bir astroloji uygulamasından faydalanarak tek işlemle Jüpiter’inizin pozisyonunu hızlıca bulabilirsiniz, tabiki doğum tarihinizi ve saatinizi bilmeniz şarttır. Bununla beraber Jüpiter hesaplama tablosunu kullanarak tarihlere ​​de göz atabilirsiniz. Astroloji haritanız varsa Jüpiter’inizin bulunduğu burcu buradan da görebilirsiniz. Eğer anlamlarıyla birlikte bu yerleşime ayrıntılı bir şekilde göz atmak isterseniz Jüpiter burcu tespit etme uygulamamızdan yararlanabilirsiniz.

Astroloji ve Burçlar – Satürn Burcu Hesaplama

Haritalarda, Satürn’ün konumlandığı burç, kendimizi ne şekilde sınırlandırdığımızı, korkularımızı ve sorumluluklarımızı işaret eder. Satürn burcu, sorumluluklarımızı nasıl yerine getirdiğimizi açığa çıkarabilir ve bununla beraber, doğal şekilde ifade edemediğimiz ve üstelik kişiliğimizin bir parçası olarak kabul ettiğimiz özellikleri de gösterir. Uzun menzilli hareket eden bir gezegen olan Satürn, burçların herhangi birisinde yaklaşık iki buçuk yıl geçirir ve doğduğunuz zamanki burca tekrar dönmesi 28 ila 29 yıl sürer. İşte bu ana Satürn’ün Dönüşü adı verilir ve bu bir tür reşitlik işaretidir. Satürn’ün bu devri benzer yaş grubundakilerin birbiriyle yakın hayat dersleri öğrendiği anlamına gelir. Sitemizdeki Satürn burcu hesaplama uygulaması aracılığıyla Satürn’ün yer aldığı astrolojik konumu hesaplayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
elektronik sigara istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı