Felaketin İsimsiz Kahramanı!

Depremin daha ilk günlerinde sahada konuşulmaya başlanılan bir kadındı o.

Sadece uzun bir süre kim olduğu açıklanmadı. Enkaz çalışmaları başta olmak üzere birçok alanda çalışmaları ile herkesi kendine hayran bıraktı.

Sahadaki tecrübesi, insanlara yaklaşımı ve günlerce birden fazla bölgede gösterdiği çaba ile konuşulmayı en çok hak edenlerden biriydi ama ismini çok az duyduk.

Bizler de bu çabaya bizzat şahit olan insanlar olarak kendisini paylaşmayı çok istedik.

O isim başarılı bir iş insanı ve MutlulukDükkanı Derneği’nin de kurucusu Aybüke Akçeşme.

Depremin daha ikinci gününde sahadaydı ve ihtiyaç olan her bölgede bizzat ekipleri ile birlikte durmadan, yorulmadan çalıştı.

Hayat dolu ve çok enerjik bir kadındı. Yıllardır yapmış olduğu çalışmaları dinledikçe kendisine hayran kalmamak elde değil zaten. Bölgedeki insanlara umut olabilmek adına sürdürülebilir projeler üretilmesi gerekiyor dedi ve dediğini de yaptı. Depremin üzerinden bu kadar zaman geçti, birçok kurum ve kuruluş bölgedeki çalışmalarını yavaş yavaş bırakırken onun oradaki insanları bırakmayacağı son derece aşikar. Bölgedeki çiftçiler ve üreticiler için projeler üretiyor, çadır kentlerdeki kadınlar için malzemeler temin edip bileklikler, kolyeler tasarlatıyor hatta bununla da kalmayıp kadınların ürettiği bu ürünleri onlardan satın alıp, bölgedeki çocuklara hediye olarak dağıttırıyor. Ve bu çalışmalarından sadece bazıları.

Okuyucularımıza bizler sormuş olalım bu kadına ve yaptıklarına hayran kalmamak mümkün mü?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
elektronik sigara istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı